Naslovna / Kartice / ISIC kartica

ISIC kartica

ISIC KARTICA

Internacionalna kartica i zvanična studentska legitimacija!

isic-kartica-primer (5)

ISIC – International Student Identity Card – Student ID je međunarodna studentska i učenička identifikaciona kartica koja predstavlja zvanični dokument, tj. potvrdu da si učenik ili student.
U svetu se koristi kao učenički ili studentski ID.

ISIC kartica se primenjuje kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima i školama u svetu.

ISIC nije samo ID, jer pomoću kartice se może ostvariti preko 35.000 popusta u 112 zemalja u svetu

ISIC postoji od 1949. godine i funkcioniše pod pokroviteljstvom UNESCO-a (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Popust možeš ostvariti kod 2.800 muzeja, 1.200 autobuskih, żelezničkih i avio kompanija, 24.000 hotela i hostela, 27.000 atraktivnih destinacija, trgovačkih centara, telekomunikacionih kompanija, festivala, sportskih manifestacija, itd.

Šta sve dobijaš uz ISIC karticu?

Korisnici mogu biti redovni učenici stariji od 12 godina i studenti na osnovnim i postdiplomskim studijama.

Šta ti je potrebno da postaneš korisnik?

• Kopija lične karte
  • Kopija indeksa (prve strane i strane sa overenim semestrom za tekuću školsku godinu) ili uverenje o studiranju, odnosno uverenje o školovanju za učenike.  Apsolventi , postdiplomci i specijalizanti dostavljaju uverenje o redovnom studiranju.
  • 1 fotografija veličine za ličnu kartu
  • 600 dinara članarine koja važi od septembra jedne do decembra naredne školske godine (kartica je vezana za školsku godinu )

Primer važenja ISIC kartice

* Ukoliko izvadiš karticu u septembru tekuće godine ( kada počinje novi ciklus važenja ISIC kartice) i tom prilikom dostaviš dokaz o upisanoj novoj školskoj godini, tada ti ISIC kartica važi do 31. decembra naredne kalendarske godine ( tj. 16 meseci)

* Ukoliko za karticu apliciraš u bilo kom mesecu, nakon završetka tekuće školske godine, ISIC kartica ti važi do 31. decembra te kalendarske godine. Ovaj period obuhvata i septembar mesec jer mnogi od vas još uvek ne poseduju dokaz o upisu nove školske godine, tako da nažalost u ovom slučaju ISIC kartica može da važi i samo 4 meseca. Cena članarine je nepromenjena.

Kako i gde postati član?
Scroll To Top