Naslovna / Info za mlade / Aktuelno / Popusti u evropskim muzejima
Popusti u evropskim muzejima

Ukoliko volite da putujete EYCA kartica vam može uštedeti dosta novca. Posebno ako volite da obilazite razne znamenitosti država u kojim se nalazite. U ovom članku ćemo vam navesti nekoliko popusta koje možete ostvariti na mestima koja i te kako treba posetiti.

Ukoliko se nađete u Barseloni, gradu arhitekture i umetnosti, svakako ćete posetiti nekoliko građevina čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Prva među njima je svakako Sagrada Familija, nezavršena čudesna crkva koja je svakako postala sinonim za Barselonu. Sa EYCA karticom možete ostvariti 20% popusta. Kuća Batlo, Muzej Antonija Gaudija i Egipatski muzej vam takođe odobravaju popust od 20%. Poznati modernistički paviljon još poznatijeg arhitekte Mis van der Roa vam odobrava popust od 40% na ulaz.

Muzej nauke vam uz EYCA karticu omogućava besplatan ulaz i popust od 50% na kupovinu.

Ako niste znali Barselona poseduje i muzej čokolade gde možete ući sa kartom koju ste platili 20% manje.

Popuste odobravaju i Muzej voštanih figura, Fondacija poznatog slikara Huana Miroa i mnogi drugi. Zaista Barselona je raj za one koji vole umetnost.

Osim Barselone popuste možete ostvariti i u Madridu, Valensiji i mnogim drugim gradovima.

Za one koji putuju u Italiju značajno je da popuste uz EYCA karticu mogu ostvariti u Koloseumu, Vili Mediči, Zlatnoj kući, Rimskom forumu, Lateranskoj bazilici, Kapitolskim muzejima, Mauzoleju Cecilije Matele i mnogim drugim mauzolejima, palatama i muzejima, koje svakako treba posetiti ako se već nađu u Rimu.

U Firenci možete posetiti muzej Leonarda da Vinčija i druge. Grčka, Ukrajina, Litvanija, Belgija, Finska, Rumunija, Estonija, Austrija, Holandija, Češka, Poljska, Slovačka i Hrvatska su zemlje koje odobravaju najviše popusta na EYCA karticu, ali Španija svakako prednjači u tome.

Da biste pretražili popuste posetite ovu stranicu ili www.eyca.org.

I za kraj želimo da vam ukažemo na mogući problem, naročito u Italiji. U Italiji primaju kartice isključivo od mladih iz zemalja EU, stoga možete reći da ste građani Slovenije ili recimo Slovačke i tako svakako iskoristiti popust koji vam kartica nudi. :)

Scroll To Top