top of page
Klikni za registraciju
OBELEŽENO 15 GODINA EVROPSKE OMLADINSKE KARTICE U SRBIJI

01. juna, u Skupštini grada Beograda je svečano otvorena godišnja EYCA konferencija kojom se obeležava 30 godina uspešnog razvoja Evropske omladinske kartice u Evropi i 15 godina u Srbiji.

Tom prilikom je okupljeno preko 100 predstavnika međunarodnih organizacija koje razvijaju Evropsku omladinsku karticu, predstavnici Saveta Evrope i Evropske komisije, sa gostima iz cele Evrope.

U pitanju je najprestižniji događaj u svetu omladinskih kartica na evropskom nivou, a Evropski omladinski centar (EOC) kao domaćin ovog jubilarnog skupa je primio priznanje za nastojanja na poboljšanju standarda i mobilnosti mladih.

Događaj je svečano otvorila Ksenija Milenković, vršilac dužnosti direktora Kancelarije za evropske integracije i tom prilikom izjavila:

Cilj programa Evropske omladinske kartice, koji se odnosi na povezivanje mladih u Evropi i jačanje evropskog identiteta, predstavlja veoma važan segment i srpskog članstva u EU. Duboko verujem da će ulazak Srbije u Evropsku uniju dodatno osnažiti porodicu evropskih naroda i doprineti razvoju evropskog kulturnog identiteta. Vlada Srbije je 2014. potpisala Memorandum o saradnji kojim je kroz ovaj program svrstala EOC u organizacije od nacionalnog značaja za približavanje procesa evropskih integracija mladima u Srbiji. Poboljšanje položaja mladih, promovisanje evropskih vrednosti, ideje ujedinjene Evrope i potrebe ulaska Srbije u Evropsku uniju su ono što nas povezuje.

Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta je istakla da MInistarstvo podržava razvoj kartice od samog osnivanja i da je Evropska omladinska kartica dragoceno sredstvo informisanja i podrške mobilnosti mladih u Srbiji, imajući u vidu njenu zastupljenost.

Predstavnica Evropskog omladinskog centra Gazela Pudar Draško je izjavila:

 

Na evropskoj mapi, Srbija je u centru i ova konferencija predstavlja i priznanje našim nastojanjima da Srbija postane i jedan od centara uspešnog razvoja kartice i evropskih programa mobilnosti za mlade.

Šef Kancelarije Saveta Evrope Tim Cartwright se osvrnuo na dugogodišnje partnerstvo Saveta Evrope i Evropske omladinske kartice, koje već 25 godina omogućava da se politike omladinske mobilnosti unapređuju i razvijaju uz konsultacije mladih.

​​​

AKTIVIRAJ SVOJU KARTICU
UNIQA OSIGURANJE
WORK AND TRAVEL
TOP POPUSTI U TVOM GRADU
FACEBOOK
Više fotografija sa otvaranja EYCA konferencije pogledajte u galeriji
FUNPIT
PARTNERI
GPA VIDEO
JAVNE NABAVKE
bottom of page