top of page
Klikni za registraciju
Održan 25. svetski kongres omladinskog turizma u Beogradu

Jubilarni, 25-ti svetski kongres omladinskog turizma (WYSTC) održan je po prvi put na području istočne i jugoistočne Evrope.

 

U organizaciji Svetske omladinske studentske i obrazovne turističke konfederacije (WYSE Travel Confederation) i Global Project Agency kao nacionalnog partnera, Beograd je od  20. do 23. septembra ’16  bio centar ideja, pozitivne enrgije i kreativnosti  u oblasti omladinskog i studentskog turizma.  

Preko 500 delegata iz celog sveta, domaćih preduzetnika i kompanija prisustvovalo je događaju koji omogućava umrežavanja profesionalaca i mladih u omladinskom turizmu. Svetska turistička agencija ocenila je događaj kao jedan od najuticajnijih na globalnom nivou, što ima dodatnu vrednost za Beograd i Srbiju.  

 

Kongres su otvorili  Dejvid Čepmen, generalni direktor WYSE Travel Confederation, kao i izvršni direktor UNWTO, Zoltan Šomođi dok je Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Rasim Ljajić  imao čast da zatvori zvanični deo skupa.

Predstavnici najvećih svetskih turističkih organizacija, agencija koje se bave programima kulturne razmene, kreiranjem omladinskih programa i ponuda za mlade, škole jezika, zanatskih radnji  su učestvovali u zanimljivom i edukativnom trodnevnom programu u prostorijama Sava centra i hotela Crowne Plaza.
Sastanci ‘’face to face’’ služili su za razmenu iskustva u razvijanju ili promovisanju omladinskih turističkih ponuda organizacija iz različitih delova Evrope čak i sa različitih kontinenta dok su mnogi upravo na tim sastancima sklopili nove poslove i saradnje.
AKTIVIRAJ SVOJU KARTICU
UNIQA OSIGURANJE
WORK AND TRAVEL
TOP POPUSTI U TVOM GRADU
FACEBOOK
Seminari i radionice iz oblasti kulturne razmene studenata, uticaja marketinga na iskorišćenost turističkih ponuda, volonterizma i uključivanja mladih, praćenja svetskih trendova i potreba mladih različitih generacija  i druge su izazvale veliko interesovanje delegata, tako da se uvek tražilo mesto više.
Pored direktnih poslovnih sastanaka i specijalizovanih seminara koji pružaju uvid u najnovije trendove u sferi omladinskog turizma, posebna pažnja pokonjena je tzv. događajima za umrežavanje (networking events).

Najboljima za izvrsnost u industriji omladinskog turizma dodeljene su nagrade u čak 8 kategorija na Global Youth Travel Awards večeri organizovanoj u kristalnoj dvorani hotela Hyatt.

 

Titulu najboljeg volontera WYSTCa i nagradu u obliku dvanaestomesečne Alliance Abroad plaćene prakse u Sjedinjenim Američkim Državama dobio je Vanja Đokić koji nije krio svoje odušveljenje.

‘’Ovo je nešto što se dešava jednom u životu i veoma sam srećan što sam dobio priliku da usavršim svoje znanje u inostanstvu koje ću posle primeniti u svojoj zemlji’’

U duhu tradicije, i ove godine kongres je imao humanitarni karaker pa je u sardanji sa predstavništvom UNHCR-a u Srbiji, organizovan  volonterski projekat u kom je, zahvaljujući  angžmanu učesnika kongresa, Centar za pomoc izbeglicama Miksalište dobio sveže okrečene zidove i fasadu.

Značaj WYSTC-a se ogleda u jačaju ekonomskog, društvenog i kulturnog razvoja Srbije kao turističke destinacije a u prilog tome govori i director WYSE-a, Dejvid Čepmen.

 

‘’WYSTC će unaprediti ogromne mogućnosti razvoja i dostupnih poslovnih šansi za omladinski turizam u Srbiji – događaj predstavlja uspešnu platformu koja će poslužiti da se promovišu mnogi kvaliteti koje ova destinacija može ponuditi mladim turistima iz celog sveta.”

FUNPIT
PARTNERI
GPA VIDEO
JAVNE NABAVKE
bottom of page