top of page
Klikni za registraciju
Realizovane radionice u okviru projekta '''Recikliraj i dominiraj''

Evropski omladinski centar u saradnji sa udruženjem za zaštitu životne sredine Retrogrin a pod pokroviteljstvom NIS-a realizuje projekat pod nazivom ''Recikliraj i dominiraj!''

Cilj projekta je podizanje svesti, unapređenje i širenje znanja kod učenika osnovnih škola o neophodnosti promena navika u pogledu korišćenja i čuvanja prirodnih resursa i postupanja sa otpadnim materijalima.

Do sada je realizovano 12 radionica u osnovnim školama na opštinama Palilula, Savski venac i Voždovac.

Učenici iz osnovnih škola ''Radojka Lakić'', ''Isidora Sekulić'', ''Peter Petrović Njegoš'', ''Vojvoda Radomir Putnik'', ''Đura Daničić'', ''Rade Drainac'', ''Milena Pavlović Barili'', ''Danilo Kiš'', ''Vojvoda Putnik'', ''Jovan Popović'', ''Stevan Dukić'' i ''Vasa Pelagić'' su uočili razliku između pojmova otpad i smeće, koje sve vrste otpada imaju upotrebnu vrednost, šta sve može da se reciklira i kako izgleda prosec reciklaže, koji su štetni uticaji neadekvatnog ponašanja i na koji način svako od nas može da utiče da se stanje popravi.

Svakom učesniku radionice podeljen je priručnik o lepom ponašanju prema životnoj sredini – Zeleni bonton

Učenicima je predstavljen portal Zeleni aktivista na koji mogu da postavljaju vesti o stanju životne sredine u svojim sredinama i podignu svest među svojim vršnjacima i time  postanu zeleni izvestioci.

Najveće interesovanje kod učenika izazvale su informacije o takmičenju u sakupljanju otpada. U cilju promocije ideje reciklaže JKP ''Gradska čistoća''  će instalirati kante za odlaganje otpada nakon čega će započeti takmičenje škola u sakupljanju otpada iz domaćinstva koje će ''Gradska ćistoća'' meriti i odnositi. Škola koja sakupi najveću količinu otpada biće nagrađena kao i učenici koji su bili najaktivniji tokom takmičenja.  Nagrade i zahvalnice biće uručene na završnom događaju u martu mesecu.

Više informacija o održanim i budućim radionicama pogledajte na fb stranici Zeleni aktivista

AKTIVIRAJ SVOJU KARTICU
UNIQA OSIGURANJE
WORK AND TRAVEL
TOP POPUSTI U TVOM GRADU
FACEBOOK
FUNPIT
PARTNERI
GPA VIDEO
JAVNE NABAVKE
bottom of page