top of page
Klikni za registraciju
Danas se obeležava Dan studenata

 

 

Četvrti april studenti u Beogradu obeležavaju u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. godine. Tada je u protestu, tragično nastradao student prava Žarko Marinović.

 

Povodom 4. aprila, Savez studenata Beograd organizovaće proslavu koja će početi polaganjem venaca na Novom groblju u Beogradu, a nakon toga biće održan revijalni meč između studenata Tehnološko-metalurškog fakulteta i studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.U Rektoratu je planirana i svečana akademija posvećena proslavi Dana studenata, a obratiće se rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević. Arhitektonski fakultet u Beogradu će na Dan studenata započeti program obeležavanja 170 godina visokoškolskog arhitektonskog obrazovanja u Srbiji.
 
Dan studenata je prilika da se slavi, ali i da se ukaže na one probleme koje je potrebno rešiti.
 
Loša implementacija bolonjskog sistema, preopterećenost studenata i nedostatak prakse  su gorući problemi današnjih studenata.  Zato je veoma bitno da se skrene pažnja javnosti i nadležnih na te probleme i da se omoguće bolji uslovi za školavanje. 
 
Držimo palčeve svim studentima! ;) 
 
 
AKTIVIRAJ SVOJU KARTICU
UNIQA OSIGURANJE
WORK AND TRAVEL
TOP POPUSTI U TVOM GRADU
FACEBOOK
FUNPIT
PARTNERI
GPA VIDEO
JAVNE NABAVKE
bottom of page